Λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Τρίκαλα του Νομού Θεσσαλίας, υπάρχει μία ανηφορική καταπράσινη διαδρομή, που δεν μπορεί παρά να αφυπνίσει τις αισθήσεις του επισκέπτη. Αφήνοντας κάποιος πίσω του τα Τρίκαλα, με πρώτη στάση την Ελάτη, δεύτερη το Περτούλι και τρίτη το Νεραϊδοχώρι, μπορεί να ανακαλύψει μία άγρια και απρόσμενη πλευρά της ελληνικής ομορφιάς. 

Επιλέγοντας να σπαταλήσετε το τριήμερό σας στους συγκεκριμένους κοντινούς οικισμούς των Τρικάλων, να είστε σίγουροι ότι επενδύετε σε ένα οδοιπορικό που θα σας μείνει το λιγότερο αξέχαστο .

Το Περτούλι είναι ορεινό χωριό του νομού Τρικάλων στον Δήμο της Πύλης. Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.150 μέτρων στις πλαγιές του Κόζιακα. Το Περτούλι υπάγεται διοικητικά στο δήμο της Πύλης. Ο πραγματικός πληθυσμός του, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, είναι 73 κάτοικοι.[1] Πολλά από τα σπίτια του χωριού είναι πέτρινα. Πολύ κοντά στον οικισμό λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο του Περτουλίου, το οποίο έχει αναδείξει την περιοχή σε τουριστικό προορισμό https://betopolis.gr/novibet-casino/.

Γύρω από το Περτούλι βρίσκεται το ομώνυμο δάσος με έκταση 33.000 περίπου στρεμμάτων, διαχειριζόμενο από τη Διοίκηση Δάσους Περτουλίου, η οποία υπάγεται στο Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών του ΑΠΘ.If you’re looking to sell your house quickly, check out https://www.companiesthatbuyhouses.co/california/home-buying-company-roseville-ca/